Wie en wat is LeeVrij


Wie staat achter LeeVrij en wat betekent de naam

Leevke Zahn


+ meer dan 10 jaar werkervaring met leerlingen

+ social worker

+ jongerenbegeleider

+ docent Duits

Mijn naam is Leevke Zahn en mijn grootste passie is het begeleiden van jongeren!
Na mijn opleiding tot school social worker in Hamburg, en een tijd op een basisschool te hebben gewerkt, besloot ik vanwege de hoge pedagogische kwaliteit en de zeer praktijkgerichte lerarenopleiding in Nederland, om van Bremen (Duitsland) naar Nederland te verhuizen.

Tijdens mijn deeltijdopleiding tot docent Duits op de Hogeschool van Utrecht, werkte ik als docent en leerlingbegeleider op verschillende middelbare scholen. Daar ontdekte ik mijn passie voor het begeleiden van jongeren in hun ontwikkeling. Ik besloot te stoppen als docent en mij alleen op de persoonlijke ontwikkeling van jongeren te focussen.

Inmiddels heb ik meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden en coachen van jongeren.

Meer weten over mijn werkervaring? Bekijk mijn LinkedIn profiel.

Waarom LeeVrij?

In mijn werk in het onderwijs kom ik steeds meer jongeren tegen die lijden onder negatieve stress. Dat heeft het gevolg dat zij minder goed kunnen functioneren en presteren. Naast de stress ervaren zij onzekerheid en missen zij zelfbewustzijn. Dat is echter noodzakelijk om het best uit jezelf te kunnen halen. Jezelf goed kennen en te weten hoe je het best kan leren is de basis voor goed kunnen presteren. Als deze basis niet bestaat levert bijles en hard leren weinig op. Het gevolg; frustratie, stress en ongeluk. Daarom ben ik van mening dat jongeren eerst een stevig basis aan zelfvertrouwen moeten ontwikkelen en zich zelf goed moeten leren kennen voordat zij veel energie in hard leren, bijles of training stoppen.

Met het starten van mijn eigen bedrijf wil ik dan ook jonge mensen helpen aan het bouwen van deze stevige basis die zij nodig hebben voor een succesvol en gelukkig leven

Over de naam LeeVrij?

Met de naam LeeVrij verbind ik twee dingen die heel belangrijk voor mij zijn: ik houd van het leven én van vrijheid. Mijn missie is om veel jongeren te stimuleren om ook zo positief in het leven te staan.